Volgens de Islamitische Sharia wetgeving is het handelen in aandelen of speculeren in aandelen (het kopen en verkopen van aandelen) legaal en gedeeltelijk toegestaan, mits de contracten de Sharia wetgeving volgen. Wanneer deze dit niet doen, bijvoorbeeld bij een short sale of margin sale, dan wordt dit als Haram bestempeld en staat de Koran dit niet toe. 

Het handelen in aandelen is de laatste jaren steeds populairder geworden, ook onder islamitische beleggers. Er ontstaat hierdoor verwarring en daarom hebben veel moslims dan ook de vraag: is aandelen handelen nu halal of haram volgens de Islam? 

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan omtrent dit onderwerp en hebben diverse islamitische geleerden uitvoerig gesproken alvorens wij deze website hebben opgericht. Ons doel is dan ook dat u de concepten leert van het beleggen, in dit geval het aandelen handelen, maar toch niet afwijkt van wat de Koran ons leert.

Wanneer u handelt in aandelen, handelt u in delen van het bedrijf waarin u hebt geïnvesteerd die publiekelijk verhandelbaar zijn. Aangezien u met uw aankoop van de aandelen mede-eigenaar bent van het bedrijf, bent u niet aan het gokken of speculeren.   

Volgens de Sharia wetgeving geldt op ieder commercieel gebied, dat wanneer u geen Riba ontvangt uit uw zaak of handelen, dit als Halal wordt gezien. Riba kan worden gedefinieerd als een additionele extra winst die niet gerechtvaardigd is. Gelukkig begeleiden wij u via deze website met het islamitisch beleggen bij brokers en banken die zich volledig van Riba onthouden en dus pro-islamitisch zijn. 

Is Aandelen Handelen Halal of Haram?

Aandelen handelen is volledig halal, en wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan om dit aan te kunnen tonen en u tot in de kleinste details uit te kunnen leggen. Wanneer u aandelen handelt, wordt u namelijk onderdeel van het bedrijf door een bepaald percentage in dat bedrijf te kopen in de vorm van aandelen. De Islam staat toe dat eenieder een eigen bedrijf start of onderdeel uit maakt van een bedrijf.

Wanneer u aandelen koopt, gokt u niet omdat u een onderdeel van een bedrijf koopt. Maar, u dient wel het feit te begrijpen dat u enkel aandelen zal moeten aanschaffen via een Halal broker die alle Islamitische regels toepast om Haram transacties te vermijden. 

U dient aandacht te besteden aan het feit dat u enkel en alleen zult handelen met een rente-vrij account, ook wel swap-free account genoemd in het Engels. Het rente-vrij account is een speciaal Islamitisch beleggingsrekening die u in staat stelt op de beurs te handelen op een rente-vrije manier. Met het rente-vrije account, betaalt of ontvangt u geen commissies of andere kosten om uw aandelen langer dan een handelsdag in bezit te houden. Hierdoor volgen zowel u als de broker Shariah wetgeving en handelt u alleen de daadwerkelijke huidige aandelenprijs.

De meeste beleggers maken de fout een Haram broker te contacteren en een normale beleggingsrekening te openen. Wij van islamitischbeleggen.nl hebben bieden u enkel de meest betrouwbare, beste halal brokers ter wereld. Zo hebben wij Saxo Bank, een van ‘s werelds meest gerenommeerde bancaire instellingen, weten over te halen met ons samen te werken. Of wat dacht u van Amana Capital, een van de meest vooraanstaande brokers uit Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten? Het mooiste is nog dat taal geen enkele barrière hoeft te vormen. Onze brokers kunt u namelijk contacteren in het Nederlands, Engels en Arabisch. 

Voor hen die eerst even willen oefenen met een demo account, een beleggingsrekening met een virtuele balans waarmee u kunt leren handelen op de beurs, hebben wij zelfs een speciale sharia-compliant stock trading simulator. 

Aandelen handelen is Halal maar er zijn een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden zoals: 

  • De aandelen broker moet een professionele halal broker zijn die zich aan Sharia wetgeving houdt.
  • U moet een rente-vrij Islamitisch account openen om aandelen te handelen.
  • U dient er zeker van te zijn dat je geen commissies betaalt of ontvangt op wat voor manier dan ook. Handelen met riba is altijd Haram, ook als het riba in uw voordeel is.

Hoe kiest u Halal aandelen uit?

Bij islamitisch beleggen zijn verboden producten onder meer alcohol, drugs, gokken en bedrijven die actief zijn in bepaalde sectoren, zoals mode en tatoeages. Als je van plan bent een aandeel te kopen, wees er dan zeker van dat het bedrijf zich niet bezighoud met een van deze activiteiten of andere zaken die door de Islam verboden worden.

Enkele regels zijn van toepassing om te bepalen of een aandeel halal of haram is. Het bedrijf waar je in investeert moet sociaal verantwoord zijn en niets met Haram producten of diensten te maken hebben.  

Controleer enkele islamitische sharia-regels voordat je aandelen in een bepaald bedrijf koopt:

  • Controleer dat het bedrijf geen verboden producten verhandeld zoals alcohol, drugs, pornografie en andere producten en diensten uit dezelfde categorieën. 
  • Het is raadzaam uw geld enkel te beleggen in sociaal verantwoordelijke bedrijven die zich bezighouden met het grote goed en die hen in nood in helpen. 
  • Zelfs als het bedrijf enkel zakendoet met een ander bedrijf dat verboden middelen verhandeld, dient u niet uw geld in dit bedrijf te investeren.

Gelukkig hoeft u niet al het onderzoek en analyse te doen, aangezien wij dit al voor u gedaan hebben. Op onze website vindt u enkel links naar de beste halal aandelen brokers en banken. Mocht u er zelf niet helemaal uitkomen? Voelt u zich dan zo vrij een bericht achter te laten zodat wij contact met u kunnen opnemen. (Dit kan in het Nederlands, Engels, Frans of Arabisch). 

De Beste Halal bedrijfsaandelen om in te investeren

U dient zelf of met uw familie de juiste halal aandelen investeringen te kiezen die voor u en uw situatie het beste zijn. Wij kunnen niet voor u bepalen wat de beste Halal aandelen zijn. Wij hebben enkel zorgvuldig de beste renteloze Halal brokers en banken voor u geselecteerd. Via hen kunt u contact opnemen met een specialist of persoonlijk financieel adviseur die u verder kan begeleiden.

Beste Halal brokers en banken

Maak je geen zorgen over het vinden van de beste Halal brokers en banken om te beginnen met islamitisch beleggen. Wij van islamitischbeleggen.nl brengen u in contact met de beste professionele makelaars die rentevrije islamitische handel beoefenen.

Als u nieuw bent met aandelenhandel, kunt u juist nu beginnen met beleggen in aandelen. Aandelenhandel is een van de snelst groeiende beleggingen van de afgelopen jaren die effectief bijdraagt ​​aan het diversifiëren van uw portefeuille op de juiste islamitische manier.

We hebben honderden moslimhandelaren geholpen door een islamitische beleggingsrekening te openen die aan hun behoeften voldoet. Aandelenhandel is niet Haram als je het op de juiste manier doet. We zijn hier om u te helpen groeien en slagen in online handelen op de juiste manier.

Oefen Beleggen met Demo Rekening