Aangezien de wereld zich steeds verder digitaliseert worden investeringen zoals Bitcoin steeds populairder. Bitcoin is bij verre de best presterende cryptocurrency tot nu toe met een markt waarde van in de miljarden euro’s. Het is voor iedere islamitische belegger toch belangrijk meer over Bitcoin te weten te komen en deze enkel te verhandelen op een manier die overeenstemt met sharia-wetgeving.

Beleggen in Bitcoin wordt steeds populairder en veel Moslim beleggers vragen zich dan ook af: ”is Bitcoin Halal of Haram?”. Met miljoenen moslims die wereldwijd actief zijn op de cryptocurrency markt, met name de Bitcoin trading markt, is het belangrijk om dit onderwerp nader te bestuderen en te bepalen of Bitcoin trading Halal of Haram is volgens de Islam. Gelukkig hebben wij voor u al het nodige onderzoek verricht en zullen wij dit met u delen.

Wij van islamitischbeleggen.nl hebben enkele van ‘s werelds beste cryptocurrency exchanges bekeken en er enkele gevonden waar men Bitcoin halal handelen kan. Houd er rekening mee dat Bitcoin handelen halal kan zijn, maar dat het verdienen van riba met bijvoorbeeld crypto staking, verboden is.

Volgens de islam en de principes van de islamitische wet is alles dat wordt gebruikt als medium voor de transactie (als alternatief voor contant geld) halal en in overeenstemming met de islamitische wet. Het bereikt het doel van een geïntegreerde keten van financiële transacties en deze kwestie is halal in de islam. Het kopen, verkopen en verhandelen van Bitcoin is halal, maar er interesse in hebben (Riba) te verdienen is strikt haram in de islam.

Voor moslimgeleerden is de handel in Bitcoin Halal en ook de handel in de cryptocurrency-markt is Halal, omdat het concept van blockchain en cryptocurrency inherent anti-rente is. Islamitische wetten zijn ook anti-rente, dus blockchain-technologie en het kopen van bitcoin en andere cryptocurrencies zijn hierdoor halal.

In eenvoudige taal: als u bitcoins gebruikt als medium voor transacties en investeringen, dan is Bitcoin halal. Aan de andere kant, als u bitcoins gebruikt om er rente van te verdienen, is dit strikt Haram.

Wat is Bitcoin en hoe verhandelt u Bitcoin op Islamitische wijze?

Hier is de eenvoudigste definitie van Bitcoin – Het is een digitale valuta gecreëerd door “Satoshi Nakamoto” in 2008. Het is een elektronisch geldsysteem, net als elk ander online betalingssysteem. Maar, in tegenstelling tot andere fiatvaluta’s, is Bitcoin gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen overheid is die er controle over heeft.

Dit concept won wereldwijd aan populariteit en werd door de revolutionaire blockchaintechnologie ineens de meest populaire technologie in de internetwereld. Miljoenen mensen over de hele wereld kopen en verkopen (verhandelen) Bitcoin om hun kapitaal op deze manier te doen groeien.

Hoewel Bitcoin Halal is, moet u ervoor zorgen dat u alleen handelt met een Halal crypto broker. Als u overweegt om Halal Bitcoin met winst te verhandelen, zijn er veel brokers over de hele wereld die hun platform aanbieden om producten op een Halal-manier online te kopen en verkopen. U kunt beginnen met handelen in Bitcoin om uw kapitaal productief te laten groeien bij een Halal broker zoals eToro, aangeboden door islamitischbeleggen.nl.

Pas op voor Haram Bitcoin exchanges en brokers

Beleggen in Bitcoin is een van de meest populaire vormen van islamitisch beleggen geworden, maar als moslim en Sharia wetgeving volgend, moet u de Haram en nep Bitcoin brokers vermijden. Veel online brokers beweren Halal-gecertificeerde makelaars te zijn, maar dat zijn deze niet.

Haram Broker – Een Haram Broker opent een normale beleggingsrekening waarop u rente moet betalen in ruil voor het aanhouden van een positie op een bepaald financieel activa tot de volgende handelsdag, of zelfs als u actie wilt ondernemen op de gekochte activa door deze bijvoorbeeld te verkopen. In dit geval moet u rente en commissie betalen en dit is verboden in de islam omdat het Riba is.

Bij Riba draait alles om ongerechtvaardigd verkrijgen door te lenen of uit te lenen van een broker. Als de positie voor een specifieke transactie wordt ingenomen door de broker of exchange of als de handelaar deze aanhoudt, wordt dit in de islam als haram beschouwd.

Halal Broker – Wanneer u handelt met een Halal broker of exchange, zullen zij u voorzien van een speciale islamitische beleggingsrekening waar u kunt beginnen met handelen op een Riba-vrije en Sharia-conforme manier.

Wij van islamitischbeleggen.nl beoordelen online makelaars over de hele wereld om de beste Halal brokers te vinden die alle sharia-wetten trouw volgen. Laat hieronder uw contactgegevens achter mocht u er zelf niet helemaal uitkomen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind Halal Bitcoin brokers en exchanges via ons

De beste en enige manier om Halal Bitcoin te handelen, is door een rentevrij islamitisch account te openen. Wij staan ​​in contact met de grootste Halal makelaars en brengen u graag met hen in contact.

Duizenden moslims profiteren van Bitcoin-investeringen om hun kapitaal op de juiste manier te laten groeien. Met een islamitische rentevrije rekening zal de broker geen geld van uw rekening aftrekken als commissie of doorlopende rente voor het aanhouden van een positie of transactie voor de volgende dag.

Veel mensen openen een normale rekening en betalen uiteindelijk rente aan de makelaar en dit is Haram. Daarom is het beter om u niet aan te melden bij onbekende brokers die een welkomstbonus of andere promoties aanbieden. U hoeft zich geen zorgen te maken per ongeluk bij een verkeerde Halal Bitcoin broker aan te melden, want wij bieden uitgebreide beoordelingen van de beste Halal brokers.

Meer informatie rentevrij crypto account