Hoewel de Heilige Koran honderden jaren vóór de uitvinding van cryptocurrencies werd geopenbaard, kunnen we nog steeds de Koran doorzoeken om te begrijpen of het concept van cryptocurrency en de procedures voor het kopen, verkopen en verhandelen van crypto halal of haram zijn in de islam. Als traders en beleggers willen wij graag op de beurs actief zijn en geld verdienen, maar wij willen dit wel enkel doen met de islamitische leer in het achterhoofd.
Cryptocurrencies worden al sinds zij net gelanceerd werden hetzelfde behandeld als forex valutaparen, dus er zijn zeker manieren om cryptocurrencies te kopen, verkopen en te verhandelen op een Halal manier. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en kunnen al uw vragen omtrent cryptocurrency in de islam beantwoorden.
Aangezien technologische ontwikkelingen ervoor zorgen dat de wereld om ons heen verandert en digitaliseert, geldt dit ook op het gebied van investeringen en online handelen. Het grootste debat vandaag de dag onder moslimhandelaren is of crypto halal of haram is. 25% Van de wereldbevolking is Moslim, dus het is belangrijk om antwoord op deze vraag te vinden. Als u van plan bent crypto te kopen, verkopen of te verhandelen, maakt u zich dan geen zorgen want wij hebben al het onderzoek al voor u gedaan.
Wanneer cryptocurrency gebruikt wordt als een digitale vorm van geld die enkel deze functie zal vervullen tijdens een transactie en als de crypto die u bezit wordt gebruikt om aan de vereiste van dergelijke transactie te voldoen, dan is het volgens de Koran halal en volgens de Islamitische Sharia-wetten toegestaan omdat volgens de wetten van de islamitische wet alles wat lijkt op contant geld dat door de meerderheid van de geleerden wordt erkend, halal is in de islam.
Het is belangrijk dat islamitische beleggers enkel cryptocurrencies verhandelen bij een halal crypto broker. Er zijn slechts enkele halal cryptocurrency exchanges en brokers en wij zullen u exact uitleggen welke dat zijn en waarom zij halal zijn.
Laat ons eerst terugkomen op de vraag: is crypto halal of haram?, het antwoord op deze vraag hangt volledig af van hoe het gebruikt wordt volgens de Koran. In het kort, crypto is halal en binnen de islamitische wetgeving, maar slechts enkel wanneer u het gebruikt als geld.
Ter voorbeeld, als u met crypto winst maakt net als met aandelenhandel, volgt u de halal manier van beleggen. Aan de andere kant, als u winst maakt met cryptocurrencies in de vorm van rente, bijvoorbeeld door te participeren in crypto staking, dan is dit volgens de Islam Haram.
Onder Riba verstaan we namelijk alle ongerechtvaardigde winst en rente verdiend met het uitlenen van geld, inclusief cryptocurrencies. Riba is streng verboden.
Wanneer u uw crypto niet spendeert aan gokken, alcohol of andere illegale activiteiten zoals bepaald in de sharia-wetgeving, dan is het handelen in crypto halal. Hieronder zullen wij dieper op het concept van halal crypto ingaan.
Is Crypto Halal of Haram?
Alle cryptocurrencies zijn Halal zolang u deze bezit met de intentie deze te gebruiken als transactiemedium om te kunnen voorzien in uw dagelijkse behoeften op de behoeften van uw familie. Er zijn Moslims in landen zoals Duitsland en Oostenrijk die een deel van hun salaris uitbetaald krijgen in cryptocurrency en dit is in lijn met de Islamitische wetgeving. Aangezien zij cryptocurrencies zullen gebruiken als alternatief betaalmiddel, valt dit niet onder enkele vorm van Riba. Zolang u geen cryptocurrency bezit met het oog hier onrechtvaardige winsten mee te generen, is cryptocurrency toegestaan in de Islam.
Volgens islamitische financiële experts wordt voorgesteld om de al bestaande cryptocurrency-netwerken te gebruiken als ecologisch betalingssystemen waarbij de gebruiker meer voordelen krijgt dan traditionele systemen. Aangezien het traditionele fiat-valutahandelsysteem al de islamitische wetten schendt via het (Riba)-systeem, is het veilig om Cryptocurrencies te gebruiken als een methode voor financiële transacties omdat het halal is.
Crypto is Haram wanneer het gebruik ervan afwijkt van de hierboven genoemde context. Als iemand misbruik maakt van cryptocurrencies als investeringsplatform om ongerechtvaardigde interesse te wekken, dan wordt dit in de islam als haram beschouwd. Het is in strijd met de bepalingen van de sharia, die duidelijk stelt dat het nemen van Riba een zondige daad is.
Cryptocurrencies worden als haram beschouwd als u ze gebruikt voor illegale activiteiten zoals gokken en andere soortgelijke praktijken. Ook wanneer degene aan wie u cryptocurrency verkoopt het gebruikt om Haram-producten zoals alcohol of iets anders te kopen dat de wetten van de islamitische wet schendt, dan is het Haram en mag een moslim het niet toepassen.
Is Crypto Trading Halal of Haram?
Cryptocurrency trading is halal als u zich houdt aan de wetten van de islamitische wet bij het uitgeven en gebruik ervan in uw dagelijks leven. Halal Cryptocurrency is vergelijkbaar met goud en zilver omdat het voldoet aan de basisvereisten van het gewone leven. De islam beschouwt goud (dinar) en zilver (dirham) als de zuiverste vorm van valutacirculatie.
Aangezien fiat-valuta onbeperkt is en de overheid er zoveel mogelijk van kan afdrukken, past het niet helemaal in de wetten van de islamitische wet. Aan de andere kant zijn cryptocurrencies zoals bitcoin beperkt en zullen er slechts 21 miljoen bitcoins worden geproduceerd, dus ze voldoen aan de islamitische wetten zolang ze legitiem worden gebruikt.
Veel mensen verwarren cryptocurrency en gokken, maar ze verschillen erg van elkaar. Bitcoin en andere digitale alternatieve valuta’s zijn slechts een vervanging voor fiat-valuta en gokken niet tenzij er rente (Riba) door wordt verkregen. Wanneer u cryptocurrency bezit en koopt bij een goedgekeurde Halal crypto exchange, voldoet u aan de regelgeving van de islamitische wet. Het is nooit toegestaan om cryptocurrency te kopen bij een niet-geverifieerde broker.
Aan de andere kant is Cryptocurrency Haram als iemand het niet bezit. Er is een groot verschil tussen het bezitten van cryptocurrencies en het verhandelen ervan. Veel niet-geverifieerde brokers misleiden gebruikers door hun geld te investeren in dergelijke op de markt verhandelde cryptocurrencies om ongerechtvaardigde rente (Riba) te verdienen.
Cryptocurrency wordt als Haram beschouwd als iemands naam wordt gebruikt om erin te investeren of te handelen. U moet voorzichtig zijn met wat u doet met uw cryptocurrency. Als u het gebruikt om te gokken of te investeren in de aandelenmarkt om onverklaarbare winsten te behalen, is het een zonde en is het door de islamitische sharia als verboden gedefinieerd.
Cryptocurrencies mogen niet worden behandeld als een platform om ongepaste voordelen te behalen. Trap niet in de val van bepaalde online brokers die u oplichten door een welkomstbonus aan te bieden voor registratie op hun platform. Bij Halal Trading Brokers beoordelen we online cryptocurrency-platforms en Halalcrypto exchanges over de gehele wereld om ervoor te zorgen dat moslimhandelaren alleen met Halal brokers handelen.
Als u vragen of vragen heeft over Halal crypto of Halal crypto brokers, laat dan uw contactgegevens hieronder achter wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Halal Crypto Exchanges en Brokers Vinden
Bij islamitischbeleggen.nl beoordeelt ons team alle online cryptocurrency exchanges. Wij zijn een groep van Sharia-conforme handelaren omdat Halal-handel uiterst belangrijk voor ons is. Als cryptocurrency nieuw voor u is en u overweegt het te bezitten voor uw gebruik of voor halal-handel, dan zijn wij hier om u te helpen.
Meer informatie rentevrij crypto account