Bij islamitischbeleggen.nl hanteren wij strenge standaarden om onafhankelijke broker reviews samen te stellen. Wij doen uitvoerig onderzoek naar het aanbod van iedere islamitische broker. Een eindoordeel wordt geproduceerd voor iedere islamitische broker op basis van 187 datapunten. Kom meer te weten over onze broker review methodologie.

Als Moslim wil je beleggen bij een broker die sharia-wetgeving volledig omarmt.

Om onze lijst beste islamitische brokers samen te stellen hebben we gelet op de volgende criteria:

 • Swap vervangingskosten
 • De minimale storting benodigd om een Islamitisch account te openen
 • Het verschil tussen het islamitische account en de normaal aangeboden beleggingsrekening

Beste swap-free islamitische brokers voor day trading

XM

 • Iedere normale XM beleggingsrekening kan worden omgezet in een swap-free islamitisch account.
 • De minimale storting vereist om een islamitisch beleggingsrekening te openen is slechts €5.
 • Islamitische accounts hebben bij XM spreads vanaf 0 basispunten, zelfs via MT4 en MT5.
 • Handelsvoorwaarden op swap-free XM accounts zijn hetzelfde als op standaard trading accounts zonder commissies of verborgen kosten.
 • Exotische valutaparen kunnen niet verhandeld worden op XM islamic accounts.

 

Bezoek Broker

AvaTrade

 • AvaTrade biedt islamitische beleggers de mogelijkheid swap-free accounts aan te maken.
 • Iedereen kan beginnen met beleggen bij AvaTrade vanaf een eerste inleg van €100.
 • Er zijn geen verborgen kosten voor het ‘s avonds open laten staan van posities bij islamitische AvaTrade accounts.
 • Het is niet mogelijk te handelen in cryptocurrencies en exotische valuta op swap-free islamitische trading accounts bij AvaTrade.

 

Bezoek Broker

eToro

 • Ieder standaard eToro account kan op aanvraag worden omgezet naar een swap-free account.
 • Om een volledig islamitisch account aan te maken bij eToro dien je minimaal €1000 op je beleggingsrekening te storten.
 • eToro zal geen swap of andere kosten in rekening brengen als je een positie langer dan 24 uur open laat staan waardoor de broker dus volledig halal is.
 • Het is niet mogelijk te handelen in cryptocurrencies met een eToro swap-free account.
Bezoek Broker

Wat is een swap-free account?

Als je als Moslim een beleggingsrekening opent bij een online broker dient deze swap-free te zijn. Dit type account volgt sharia-wetgeving aangezien het geen rente in rekening brengt.

Bij day trading is er normaliter sprake van een swap, ook wel bekend als ‘overnight fee’, die de trader betaalt of ontvangt als hij zijn positie langer dan een dag laat openstaan bij margin trading. Dit type rente is niet halal onder sharia-wetgeving en om deze reden bieden brokers islamitische beleggers de mogelijkheid een apart type beleggingsrekening te openen dat dit niet heeft.

Islamitische wetgeving op verschillende activa

De wet op islamitisch handelen is complex in termen van hoe deze kan worden toegepast op elke markt en daarom zullen we elk type verhandelbare activa bekijken en hoe de islamitische wet op ieder van hen van toepassing is.

Day trading: waarom zijn swap fees haram?

Bij day trading wordt de “swapvergoeding” doorgaans aan u als handelaar in rekening gebracht en fungeert als een vorm van belasting die u moet betalen, hoewel deze af en toe, afhankelijk van het activa, door u kan worden verdiend. Hoe dan ook, dit soort vergoeding, dat afhankelijk is van het aandeel of valutapaar dat u aanhoudt, is niet toegestaan ​​in de islamitische wet.

Om deze reden worden dit soort kosten niet in rekening gebracht op islamitische rekeningen en zijn ze dus swapvrij.

Aandelen: zijn dividenden verdiend met aandelen halal?

Aandelendividenden onder islamitisch beleggen en de sharia worden als halal beschouwd. Waarom is dit? Welnu, deze winsten worden rechtstreeks behaald uit de groei van een bedrijf waarin u hebt geïnvesteerd en zijn enigszins kwantificeerbaar van aard, althans in theorie. Dit scheidt hen van belangen die als punitief van aard kunnen worden beschouwd.

De complexiteit neemt echter toe als we overwegen te investeren in bedrijven zoals alcoholmerken, tabaksmerken en dergelijke. Dit soort beleggingen zijn haram en daarom moet u als handelaar voorzichtig zijn met het volgen van de islamitische wet, met wat u kiest om in te beleggen.

Zijn indexfondsen en ETFs halal beleggingen?

ETF’s en aandelen zijn halal vanwege het feit dat ze beide betrekking hebben op beleggingen in pools van bedrijven. Daarom kunnen alle gelden die met dit soort investeringen worden verdiend, worden beschouwd als afkomstig van de groei van het bedrijf.

Zoals hierboven vermeld, kunnen er enkele haram-bedrijven in deze pools zijn opgenomen. Om dit teniet te doen, moet u als handelaar eenvoudig berekenen hoeveel van de winst het resultaat is van deze bedrijven en dat percentage van de winst aan een goed doel schenken of deze ETFs en indexfondsen totaal vermijden.

Zijn obligaties haram?

Het simpele antwoord hier is ja. Doorgaans worden obligaties als haram beschouwd, omdat het technisch gezien leningen zijn die moeten worden terugbetaald over een periode inclusief rente. Er zijn echter obligaties die voldoen aan de wetten van het islamitisch bankieren. Deze islamitische obligaties zijn gecertificeerd als zijnde in overeenstemming met de islamitische wetten.

Zijn demo trading accounts halal?

Aangezien demo accounts van brokers u alleen in staat stellen te handelen met virtuele fondsen en niet uw echte geld, kunnen ze allemaal als halal worden beschouwd en voldoen ze aan alle islamitische handelswetten.

Islamitisch beleggen kosten

Handelen met een islamitische beleggingsrekening is normaliter gratis. Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedere Moslim trader. Echter is het wel zo dat enkele brokers hogere stortingen vereisten ter opening van een islamitisch beleggingsaccount.

Wij raden aan een islamitische beleggingsrekenen te openen bij een van de beste islamitisiche brokers uit ons handige broker overzicht. Op deze manier weet u zeker dat u handelt met een correcte sharia broker.

Oefen Beleggen met Demo Rekening