Beroemde citaten uit de Heilige Koran over geld en rijkdom

islamitisch-beleggen

Citaten uit de Heilige Koran over geld en rijkdom

De Koran is een volledige levenscode voor alle moslims en Allah heeft ons opgedragen om ons leven op een vrome manier te leven door de principes ervan te volgen. In de islam wordt de kwestie van rijkdom en geld serieus genomen en talrijke hadiths en verzen praten erover en vertellen ons hoe we ons geld moeten uitgeven op het heilige pad geleid door Allah. We zullen de beste citaten uit de Koran over zegeningen van geld en rijkdom bekijken.

Islamcitaten over Riba (ongerechtvaardigde winst)

Handelen met commissies, rente of ongerechtvaardigde winsten is een zonde volgens de Heilige Koran en volgens de islamitische religie.

لَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لاَ يَقُومُونَ إِلاَّ كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُواْ إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىَ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُوْلَـئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

Het definieert – Degenen die rente nemen (zelfs voor een korte termijn om winst te maken), worden als iemand voor wie Satan geboeid en verward is door zijn aanraking. Ze zullen op dezelfde manier ontwaken uit graven voor God. Dit komt omdat ze stellen dat rente net als handel is, maar dat God ‘handel wettig’ en ‘rente onwettig’ heeft gemaakt. Aan iedereen die een bericht van zijn God komt en hij stopt (van rente), hij mag zijn eerdere winsten (wettelijk) behouden en zijn zaak is aan God toevertrouwd. Aan de andere kant, wie er ook naar terugkeert (door te oordelen dat het geoorloofd is), zij zijn metgezellen van het Vuur; daarin zullen zij verblijven.

Islamcitaten over geld besparen:

De islam weerhoudt je er niet van om geld te sparen voor je toekomst en kinderen. Maar degene die geen geld uitgeeft op de weg van Allah en zijn geld niet oppot, wordt door Allah niet aardig gevonden. Het hamsteren van zilver of goud is ten strengste verboden in de Koran en het is een zonde om te volgen.

يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ ۖ هَٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ

Het definieert – De Dag waarop het zal worden verwarmd in het vuur van de hel en daarmee zal worden aangebraden, zullen hun voorhoofden, hun flanken en hun rug zijn, [zal worden gezegd]: “Dit is wat je voor jezelf hebt gehamsterd, dus proef wat je gebruikt om te hamsteren.”

Islam op rijkdom als een spoor

De islam heeft ons geleid bij het nemen van rijkdom als een spoor. Het vrome principe stelt dat men niet meer van zijn rijkdom moet houden dan van Allah en zijn Profeet. Men moet altijd geld uitgeven op de weg van Allah en hij zal meer naar hem teruggeven.

َمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌ ۚ وَاللَّهُ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ

Het definieert – Rijkdom in de koran wordt ook beschouwd als een beproeving voor moslims en ze mogen niet meer van rijkdom houden dan van Allah en zijn profeet. 

Koran zegeningen voor goede rijkdom

Toon dankbaarheid

Dankbaarheid is in de islam van het grootste belang voor rijkdom. Allah heeft ons de weg van dankbaarheid getoond voor het verdienen van goede rijkdom.

نّوَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ 

Het definieert – En [herinner] toen uw Heer verkondigde: ‘Als u dankbaar bent, zal ik u zeker [ten gunste] verhogen; maar als je inderdaad ontkent, is Mijn straf zwaar.’

Om vergeving vragen

Een moslim mag nooit vergeten om Allah’s vergiffenis te vragen voor het leiden van zijn leven op het heilige pad van zegeningen. De Profeet zegt: vraag vergiffenis van jouw Heer; waarlijk Hij is Vergevensgezind. Hij zal u overvloedig regenen; En geef u meer rijkdom en kinderen, en schenk u tuinen en schenk u rivieren.

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارً

Het definieert – En zei: ‘Vraag om vergeving van uw Heer. Inderdaad, Hij is altijd een Eeuwigdurende Vergever.

Besteed aan liefdadigheid voor meer rijkdom

Allah heeft gezegd: “Geef o zoon van Adam uit en ik zal aan jou uitgeven.” De Profeet Salallahu Alayhi Wasallam zei ook: “Liefdadigheid vermindert de rijkdom niet.

وَأَنفِقُوا مِن مَّا رَزَقْنَاكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِي إِلَىٰ أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَكُن مِّنَ الصَّالِحِينَ 

Het definieert – en besteed [op de weg van Allah] van wat Wij u hebben gegeven voordat de dood een van u nadert en hij zegt: “Mijn Heer, als U me maar voor een korte termijn zou uitstellen, zodat ik liefdadigheid zou geven en een van de rechtvaardig.”

Oefen Beleggen met Demo Rekening

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *